Tannlege utfører tannbehandling på en pasient
Bestill time Kontakt oss
Undervalg +
Hjem - Pasientinfo - Tannlegespesialister - Spesialister i tannregulering

Spesialister i tannregulering

Tannregulering ved Tann- og kjeveklinikken på Rommen

Reguleringstannleger og tannregulering ved Tann- og kjeveklinikken på Rommen, Stovner. Vi tilbyr også usynlig tannregulering!

Tannleger som har videreutdanning innen tannregulering kalles spesialister i kjeveortopedi. Kjeveortoped og reguleringstannlege er andre betegnelser som benyttes på denne yrkesutøveren. For å bli reguleringstannlege må man først utdanne seg til vanlig tannlege som tar 5 år ved et universitet (Oslo, Bergen og Tromsø), man oppnår da en mastergrad i odontologi eller tilsvarende grad. Så må man arbeide som allmenntannlege i minimum 2 år før man kan søke opptak på spesialistutdannelsen.

Spesialistutdannelsen innen kjeveortopedi er et 3 års fulltidsstudium som også foregår på universitetene. Dette betyr at reguleringstannlegen i Norge har 8 års universitetsutdannelse. På spesialistutdannelse lærer man de kliniske teknikkene ved å behandle pasienter, samt at man lærer om forskning og det vitenskaplige grunnlaget for sitt fagfelt, med andre ord; Praksis og teori. Fagfeltet er et avansert felt hvor man overfører krefter til kroppen slik at kroppen kan flytte tenner dit vi vil ha dem. Overføring av slike krefter til et levende menneske kalles biomekanikk.

Norge er i den heldige sitasjonen at nesten all tannregulering som skjer på barn, blir utført av en spesialist i kjeveortopedi. Dette medfører at Norge scorer høyt på kvalitetsundersøkelser gjort internasjonalt. I mange andre land er det mange allmenntannleger som utfører tannregulering og dette har vist seg å redusere kvaliteten på behandlingen. Det er som ellers at prinsippet ”øvelse gjør mester” også gjelder her.

Ved Tann- og kjeveklinikken på rommen har vi to spesialister innen kjeveortopedi / tannregulering. Til sammen dekker vi behovet for dette fagområdet her øverst i Groruddalen, nemlig stovner bydel, nærmere bestemt Rommen.

Begge reguleringstannlegene ved Tann- og kjeveklinikken er utdannet ved Universitetet i Oslo. (UiO).
Skriv ut
loader