Tannlege utfører tannbehandling på en pasient
Bestill time Kontakt oss
Undervalg +
Hjem - Pasientinfo - Tannhelseinfo - Tannimplantater og trygderefusjon

Tannimplantater og trygderefusjon

Tannimplantater ved Tann og kjeveklinikken på rommen

Tannimplantater og trygderefusjon ved Tann- og kjeveklinikken på Rommen i stovner bydel

Implantater også kalt tannimplantater er en av flere måter å erstatte tapte tenner på.  Andre måter å erstatte tapte tenner på kan være tannregulering og vanlig protetiske erstatninger som broer. Fordelen med implantatbehandling er at behandlingen tar relativt kort tid samt at man kan unngå å slipe friske tenner som man av og til må gjøre for å lage en vanlig bro. Forutsetningen for å sette inn et tannimplantat er at det er nok ben der man skal sette skruen. Er det for lite ben må man vurdere å transplantere ben til området, sette implantatet på en annen plass hvis dette er mulig, eller vurdere andre behandlingsalternativer.

Staten gir refusjon til implantatbehandling, men ikke alle har denne rettigheten. De som har rett på trygderefusjon må oppfylle følgende kriterier:

  • Tapte tenner pga periodontitt (tannkjøttsykdom, pyrrea)
  • Tap av tenner ved ulykke
  • Ved medfødt mangel av tannanlegg (agenesier)
  • Tapte tenner pga ekstrem tannslitasje
  • Tap av tenner pga tannutvikingsforstyrrelser (amelogenesis imperfecta, dentinogenesis imperfecta)
  • Sjeldne medisinske tilstander
  • Pasienter som ikke greier å bruke hel protese i underkjeven (gebiss)

Tannlegen vil informere deg om hvilke rettigheter du har etter første konsultasjon.

Staten krever at all implantatbehandling med refusjon skal utføres av spesialister og tannleger med spesialkompetanse. Tann- og kjeveklinikken på rommen har denne kompetansen. Tannimplantatet som egentlig er en liten skrue, settes inn ved en liten operasjon. Den synlige delen av tannen, kronen, lages i samarbeid med tanntekniker og vår tannlege Siv Kristin Helgheim. Tannlege Siv Kristin Helgheim har spesialkompetanse på implantatprotetikk med trygderefusjonsrett. Dette betyr at implantatet i sin helhet kan gjøres hos Tann- og kjeveklinikken. Våre tannleger har bred erfaring med implantater, til din trygghet. Vi bruker bare de mest dokumenterte tannimplantatsystemene (Brånemark, Nobel Biocare), utført av erfarne tannleger til en meget konkurransedyktig pris. Ta kontakt i dag for en vurdering av dine behandlingsbehov på Tann- og kjeveklinikken, Stovner bydel, rommen.

Skriv ut
loader